mandag 15. oktober 2012

Okinawa

Siste uka i september reiste vi til Okinawa. Okinawa er en øygruppe sør-vest for Japan. Hovedøya heter Okinawa og er Japans femte største øy. Okinawa har subtropisk klima og er storprodusent av sukkerrør, ananas og papaya. En hel del andre frukter og grønnsaker dyrkes også på denne veldig fruktbare øygruppa.

Vi fløy fra Tokyo Haneda med ANA til Naha airport. Derfra måtte vi kjøre taxi i 40 minutt for å komme til vårt lille paradis!


Vi bodde på et hotell som het Ana Intercontinental manza beach. Hotellet var stort og fint, med basseng rett utenfor frokostsalen samt lett tilgang til stranda. På stranda var det kafe og en egen lekepark i vannet. Vises delvis på bildet. Jentene synes denne var veldig spennende og storkoste seg når de fikk prøve. På stranda var det også basseng. Bassenget ligger i bakant av stranda - bak restaurantbygningen som vises på bildet.

Mens vi var på okinawa fikk vi besøkt Okinawa churaumi aquarium. Det største aquarium er på 7500 m3. Denne fisketanken har et rør med diameter på 1.8 meter som frakter ferskt sjøvann fra et dyp på 20 meter,  300 meter offshore. På denne måten tar akvariumet inn et maksimum 3,000 m³ per time.

Her et bilde min kjære mann tok av jentene foran akvariumet som har tre hvalhaier.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar