torsdag 18. oktober 2012

Matsumura yochien - den japanske barnehagen vår!

Kjære Marikåpa! I september begynte vi i ny barnehage, vi vil gjerne fortelle dere om den nye barnehagen vår. Vi går på to forskjellige avdelinger. Avdelingene er delt opp slik at på Sara sin avdeling er alle 3-åringene og på Maya sin avdeling er alle 5-åringene.

Her er et bilde av barnehagen:Barnehagen åpner klokken 9.00 hver dag. Da står ungene i kø utenfor sammen med mammaen eller pappaen sin. De aller fleste kommmer sammen med mammen sin - det er ikke så vanlig at mammaene jobber i Japan. Når vi kommer til barnehagen, må alle si "ohayou gozaimasu" (uttales Å-haio Gå-sai-mass) Det betyr "god morgen" og ta sensei, sjefslæreren, i handa. Hun står i porten og tar i mot alle ungene.

Her er vi utenfor huset vårt og deretter utenfor barnehageporten:Etter at vi har kommet i barnehagen, går vi inn på avdelingen vår og kler av oss uniformen og henger fra oss veska og flaska vår. Først skifter vi til barnehageklær også går vi opp på loftet og sier "god morgen" til den gamle rektoren som bor på loftet. Kanskje dere kan øve på å si "ohayou gozaimasu" (uttales Å-haio Gå-sai-mass) ?

Når vi har sagt "ohayou gozaimasu" (uttales Å-haio Gå-sai-mass) til henne, går vi ut for å leke.

Her har vi på oss barnehageklær:


Hver dag klokken ti stiller vi oss opp på rekke og springer rundt barnehagen - vi kaller det for marathon. Noen ganger springer vi to runder. Da blir vi ganske sliten og må drikke vann fra vannkrana vi har ute i barnehagen.

Her er noen bilder av barnehagen vår. De er tatt i sommer så det var litt varmere enn det er nå:
Her er sara foran de andre ungene som stiller seg opp for å vaske føttene sine før de går inn. Inne er vi barfota så det er viktig at vi er rene på bena.


Vi har en fiskedam med store gullfisker som vi mater hver dag. I bakgrunnen ser du drikkekranen vår. Bak den gule veggen vasker vi bena vår i store vaskefat.


Sandkassa er egentlig et sandhjørne, med masse spennende utstyr.


Neste gang skal vi vise dere andre spennende ting vi gjør! Vi tenker på barnehagen hjemme og gleder oss til vi får se dere igjen :)

mange klemmer fra Maya og Sara 

1 kommentar:

  1. Åååhhh savn!!!! Så fint å se bilda, og at dåkker har d bra. Mange klemma fra Tone og Løvetann :)

    SvarSlett