mandag 11. juni 2012

Barnehage i boks!

I dag har vi fått barnehageplass! I en japansk barnehage. Hurra hurra hurra!

Vi har tidligere vært på besøk i to internasjonale, engelsktalende barnehager. Aoba international school og Yoyogi international school. Begge disse var gode skoler. Aoba er veldig akademisk, med stort fokus på lese- og skriveferdigheter. Yoyogi er kjente som en veldig god skole. Men de koster. Begge jentene ville på ett år koste omtrent like mye som jeg tjener i Norge. Og det er veldig mye penger å bruke på barnehage i ett år.

Erlinda organsierte så vi fikk komme i barnehagen der hun har datteren sin. Masumura heter barnehagen og er ti minutter å gå fra her vi bor.

Erlinda er fra Filipinene og snakker japansk, men ikke veldig godt. Så hun hadde ordnet slik at to andre mødre var med og også hjalp med oversetting under møtet med rektoren på skolen. Først fikk vi inntrykk av at det ikke var plass til jentene. Maya sin klasse var full og de aksepterte ikke barn under tre år. Men min nye venninne gav ikke opp så lett. Så hun snakket godt for oss og rektor aksepterte de søte jentene våre! Hurra for det. Siden vi reiser hjem neste uke, ble vi enige om at Maya kan komme litt i denne og neste uke og litt i juli. Barnehagen stenger for sommeren 18.juli og er stengt hele august. Og i september kan begge jentene gå i barnehagen. Kjempebra!

Det ble tatt mål av jentene - de skal få skoleuniformer. Inne trenger de forklær - mammaene syr disse, så det spørs om ikke mamma må finne frem symaskinen når vi kommer hjem til Tromsø!

Her er et bilde av barnehagen:




Barnehagen har stort uteområde, sammenlignet med alle de internasjonale skolene vi har vært på. De har mye fri lek og organiserte aktiviteter. I dag fikk vi smake brød med plommesyltetøy. Syltetøyet hadde barna laget selv fra plommene i hagen. Hagen har også en liten dam med gullfisker. Hver dag springer de "marathon" rundt kvartalet.

Barnehagen er kristen, så noen kameler må man svelge. Men ungene kommer til å få en unik opplevelse med å gå i japansk barnehage og jeg er veldig glad for at vi fikk dette til!

Hvis du har lyst å lese mer om den er hjemmesiden til barnehagen her, den er kun på japansk ;)
http://matsumura-youchien.p-kit.com/

1 kommentar:

  1. Fantastisk ! Dem blir å lære og oppleve så mye. Utrolig så fint du har fått ting til å falle på plass på så kort tid. Beundringsverdig :)
    Erlinda fortjener også en bukett og en stor klem, hun virker være et energisk lite unikum.

    SvarSlett