fredag 18. januar 2013

Sky tree, Hakone og Kamakura

Erik og Rune var på besøk i Japan fra 28.12 til 13.01. Veldig koselig.

De hadde noen dager i Tokyo først, feiret nyttår sammen med oss - en etterhvert veldig fin tradisjon. Vi har feiret nyttår sammen med dem de siste fire årene. Ganske fornøyd med at de tok turen hit for å være sammen med oss. Etter nyttår reiste de på skitur noen dager. Tilbake i Tokyo ble det tid til enda mer utforsking.

Dagen etter at de kom var vi sammen på Tokyo Sky Tree - verdens høyeste frittstående kringkastingstårn. Vi var ikke i selve bygningen - men nøt synet fra bygningen ved siden av.
 Torsdag 10. januar reiste vi på tur til Hakone. Vi kjøpe Hakone Free Pass på shinjuku station. Det ga oss en billett med toget til Hakone. Tog opp på fjellet. Tre turer med taubane over fjellet. Båttur over lake Ashi, buss tilbake til togstasjonen og tog tilbake til Shinjuku.

Vi var ikke spesielt tidlig ute, men vi fikk med oss alle turene. Dersom vi hadde hatt bedre tid, kunne vi stoppet på de forskjellige stedene. Vi hadde det nok litt for travelt for jentene. Så for deres del kunne vi hatt bedre tid så vi kunne fått sjekket ut disse:

Gora park
Owakudani

og kanskje noen varme kilder.

Uansett, her er Jentene og Rune på vei opp fjellet på taubanen.Varme kilder vi så fra luften.Jeg ser for meg at utsikten her er nydelig når det er vår og høst.


Bak skyene her er Mt. Fuji - men det er altså ikke så godt å se...


Etter en sen fredag, dro vi til Kamakura lørdag. Her er Erik, Rune og jentene sammen med Yuko. En venninne av foreldrene til Erik. Hun bor i byen og var så søt og viste oss rundt. Buddhaen er nok det mest kjente i byen. Den ble støpt i 1252, men stod opprinnelig inne i et tempel. Den er 13,5 meter høy og det går an å gå inn i den. Den har overlevd flere store jordskjelv uten store skader.


Her er vi på stranden i Kamakura. Man kan ane konturene av Mt. Fuji i bakgrunnen - iallefall om man legger godvilje til ;)
1 kommentar:

  1. Det e så artig å følge bloggen din! For et eventyr! Og så artig at Erik & Rune va hos dokker. STOR klem til dæ!!!

    SvarSlett