onsdag 16. januar 2013

Nytt år - nye muligheter. En oppsummering av det gamle

For et fantastisk år vi nettopp har avsluttet! Jeg sitter å lager en fotobok av året vi har vært gjennom og det er helt utrolig hvilke fantastiske ting vi har fått oppleve på så lite som et år.

For nøyaktig et år siden var vi helt i innspurten av det vi nå kan se tilbake på som en fantastisk fin fest og feiring med gode venner og familien vår. 21. januar 2012 giftet vi oss i Tromsø - på selveste soldagen. Vi hadde en nydelig vielse på fjellheisen og festen varte langt ut i de små timer på St.Elisabeth.30. mars var vi så heldig å få en liten skatt til i vår ikke lengre så lille famile. Noah ble godt tatt i mot av stolte storesøstre:Noah var bare seks uker da vi pakket kofferten - med alt for lite utstyr ;) - og satte nesen mot Japan.  Og for en opplevelse Japan har vært så langt. Vi har fått jentene inn i en kjempeflott japansk barnehage - de lærer seg språk og kultur på en helt annen måte enn de ville ha gjort om de var i internasjonal skole. Vi har fått venner og knyttet bekjentskaper både i det internasjonale miljøet og fått japanske venner.

I sommer reiste vi til England for å være med å feire Nikki og Rory som også giftet seg. Da fikk vi se Bestefar, Denise og tante Lisa for tredje gang dette året - det er ikke verst når man bor langt unna hverandre.

Ikke lenge etterpå reiste vi til Okinawa sammen med Are, Lina, Emma og Liv. En spennende ferietur med mange spennende opplevelser. Vi fikk besøkt det fantastiske aquariumet, slappet av og badet masse. Som en ekstra liten bonus, fikk vi oppleve en tyfon som gjorde at vi ble "innestengt" på hotellet og fikk et par ekstra dager på tur.

Vi har hatt besøk av mormor og tante, bestemor og venner fra Norge. Jeg har startet på en yogalærerutdannelse som er utrolig spennende. Yogaen har tatt mye tid her i huset og alle som en øver på å stå på hodet, på hender, i bru og alskens andre yogaposisjoner.

Vi brukte ganske lang tid på å bli godt kjent i området rundt oss. Japan er ikke et spesielt billig land - men når vi endelig fant en matbutikk med godt utvalg og lavere priser ble vi veldig fornøyde. Brød er for eksempel ganske dyrt i her - Japanerne har ingen tradisjon for å spise brød sånn som oss. Det er av samme grunn vanskelig å få tak i grovt mel. Det groveste jeg har sett er IKEAs ristebokser med mel og fullkornshvetemel som koster 3-4 ganger så mye som i Norge. Vi har derfor vært nødt å finne alternativer. Og ungene starter nå dagen med yoghurt naturell og musli. 

Tokyo har restauranter stort sett over alt, men det er ikke alltid like lett å utforske disse med en hel liten barnehage på slep. Derfor blir de fleste måltidene laget hjemme. Og ettersom vi ikke kan takke Toro her i gården - forholder vi oss til rene råvarer og kommer ganske langt med det. Det blir litt eksperimentering med mat og nye grønnsaker.  Ikke alt faller i god jord, men dersom ungene lærer seg å spise noe nytt innimellom så er jeg veldig fornøyd. Denne uka har de funnet f.eks funnet ut at rød kål er godt rå!

I barnehagen har ungene med seg matpakker, bento. Matpakkene er ofte varme og jeg prøver å lage mat som metter. De må spise opp all maten de har med seg. Det er derfor viktig å vite at det ikke er for mye mat - men samtidig er matboksen ganske liten så det er ikke plass til så veldig mye mat i den. Ungene lærer seg å spise opp maten sin - det er forhåpentligvis noe de kan ta med seg videre. Så får vi lære dem at de ikke må forsyne seg med for mye mat ;)

I desember reiste jeg og ungene på en fantastisk ferie til Thailand sammen med Linn & familien hennes og Jenny & Nelli. For en ferie! Vi storkoset oss med bading og deilig mat. Og ferie sammen med andre barn er virkelig å anbefale. Vi hadde noen dager i Bangkok først og deretter reiste vi til Koh Kood. Ei øy med lite turister - ingen shoppingsenter. Vi fikk gjøre det vi hadde mest lyst til - bade og spise. 

Vel tilbake i Japan fikk flere gjester og vi avsluttet et fantastisk år med å ete en hel gris! Takk til alle der ute som har vært med på gjøre dette året utrolig begivenhetsrikt. Vi ser frem til alt 2013 vil gi oss med skolestart - barnehagestart og mange, mange gode opplevelser.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar