lørdag 28. juli 2012

Bading - japan style!

Denne uken har vært utrolig varm. Det er nesten umulig å være ute med ongene. Jeg letet litt etter et utendørs badebasseng som kunne være spennende for ungene. Det viste seg at om sommeren har de bading på taket på kodomono-shiro. Der har vi vært før - de har mange aktiviteter innendørs for ungene, og det er ikke så langt fra her vi bor.

Vi pakket badeklær og baderinger og tuslet avgårde fredag formiddag. Kodmono shiro tar betalt inngang for voksne og barn over 3 år. I tillegg måtte vi betale for alle for å komme inn på taket. 

Bassenget hadde ca 60 cm med vann så det var veldig fint for jentene. Sara er jo bare 2,5 år så jeg ville gjerne stå på kanten og følge med. Dette synes ikke badevakten så mye om, jeg fikk fort beskjed om at voksne og babyer, lillebror var på armen, ikke var velkomne langs bassengkanten. Hun forsikret meg om at hun skulle passe på jentene.




Som alltid er japanerene opptatt av hygiene, ungene måtte dusjes og vaske bena før de gikk opp i bassenget.


På siden av bassenget var det satt opp telt slik at mødrene kunne sitte i skyggen. Japanerne er jo som kjent ikke så glad i å få sol på seg. De skal helst være melkehvite. Og de synes nok dette skandinaviske moren med tre barn som gjerne ville være i sola var noe rar.. 





Hver time blåste badevakten i fløyta si. Alle ungene måtte ut av bassenget. Tempraturen ble sjekket, det ble fylt på med nytt vann i småbassengene, bunnen ble renset og det ble spylt vann langs kanten på bassenget som ble ganske varmt i sola.

Selv om mammaen ikke fikk lov å bade sammen med jentene koste de seg masse og vi kommer helt sikkert til å dra tilbake hit. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar